Regelingen

Regelingen

Als u een bedrijf gaat starten, dan is het belangrijk dat de belastingdienst u ziet als een ondernemer en niet als resultaatgenieter. In het laatste geval geeft u de verdienste op als particulier onder het kopje “inkomsten uit overig werk”. In dat geval kunt u geen gebruik maken van de onderstaande regelingen.

Wanneer ziet de belastingdienst u als ondernemer als u minimaal twee opdrachtgevers heeft, zelf de prijs kan bepalen en het risico loopt van uw activiteiten. Daarnaast hoeveel tijd u aan uw bedrijf besteedt en of u uiteindelijk winst gaat maken met uw bedrijf.

Regelingen waar u gebruik van zult kunnen maken zijn MKB-winst vrijstelling, de kleine ondernemers regeling als u btw-plichtig bent en de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Deze regelingen zullen u apart uitgelegd worden ieder onder z’n eigen definitie.

Als u ook aan het urencriterium voldoet van 1.225 uur, dan kunt u ook van andere regelingen gebruik maken. De regelingen die er dan bij komen zijn fiscale oudedagsreserve (FOR), de zelfstandigenaftrek en startersaftrek. Ook deze regelingen worden ieder apart uitgelegd.

Innovatiebox winst

Wilt u meer weten over deze regeling en of u daar voor in aanmerking komt, neem dan contact met ons op.