06-20020651

info@aacvandervoorden.nl

Hellendoornse Weg 10 A

8148 RH Lemele

8:30 - 17:00

Maandag tot Vrijdag

Regelingen

Als u een bedrijf gaat starten, dan is het belangrijk dat de belastingdienst u ziet als een ondernemer en niet als resultaatgenieter. In het laatste geval geeft u de verdienste op als particulier onder het kopje “inkomsten uit overig werk”. In dat geval kunt u geen gebruik maken van de onderstaande regelingen.

Wanneer ziet de belastingdienst u als ondernemer als u minimaal twee opdrachtgevers heeft, zelf de prijs kan bepalen en het risico loopt van uw activiteiten. Daarnaast hoeveel tijd u aan uw bedrijf besteedt en of u uiteindelijk winst gaat maken met uw bedrijf.

Regelingen waar u gebruik van zult kunnen maken zijn MKB-winst vrijstelling, de kleine ondernemers regeling als u btw-plichtig bent en de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Deze regelingen zullen u apart uitgelegd worden ieder onder z’n eigen definitie.

Als u ook aan het urencriterium voldoet van 1.225 uur, dan kunt u ook van andere regelingen gebruik maken. De regelingen die er dan bij komen zijn de zelfstandigenaftrek en startersaftrek. Ook deze regelingen worden ieder apart uitgelegd.

Innovatiebox winst

Wilt u meer weten over deze regeling en of u daar voor in aanmerking komt, neem dan contact met ons op.