06-20020651

info@aacvandervoorden.nl

Hellendoornse Weg 10 A

8148 RH Lemele

8:30 - 17:00

Maandag tot Vrijdag

E-commerce en diensten OSS regeling

 

Vanaf 1 juli 2021 wordt de verkoop aan consumenten, en bepaalde groepen afnemers, binnen de EU met btw belast in het land waar de consument woont. Om het eenvoudiger te maken en te voorkomen dat bedrijven zich in elk EU-land moeten registreren komt er een éénloketsysteem, de One-Stop-Shop (OSS). 

Wat is de One Stop Shop regeling? 

Bedrijven die goederen verkopen aan consumenten in andere EU-landen hoeven zich dankzij de OSS-regeling niet in elk land apart te registreren om daar plaatselijk btw af te dragen. In plaats daarvan vraagt de onderneming de OSS-regeling aan bij de fiscus, mits de omzet van verkopen over de grens boven het drempelbedrag van € 10.000 uitkomt. Als grensoverschrijdende verkopen binnen de EU onder dit drempelbedrag blijven, mag de ondernemer Nederlandse btw rekenen en hoeft zich niet in andere EU-landen te registreren of daar btw af te dragen. 

Hoe werkt de OSS-regeling? 

Om het ondernemers die wel boven het drempelbedrag uitkomen makkelijker te makken, is de OSS-regeling in het leven geroepen. De onderneming blijft dan gewoon in Nederland geregistreerd en kan één enkele aangifte doen voor de btw die zij in de verschillende EU-landen verschuldigd zijn.